Blog

jun 21, 2012

Anders

Pien danst op de muziek van het harmonie orkest in de muziektent. De zon schijnt, de eendjes zijn gevoerd en de appelsap is beloofd. Een gewone zondagmiddag. Waarop alles anders is. Want een eindje verderop, daar achter de schommels, ligt een klein zusje, te slapen in de wagen.

Het leven van drie, waar we zo aan gewend waren, veranderde ineens en voor altijd. We wisten dat het ging gebeuren en verheugden ons. Maar op wat, dat wisten we niet. En vooral, op wie? Een broertje, een zoon of toch dat zusje, zoals Pien altijd al beweerde. Inmiddels is het huis weer zachtjes aan roze gekleurd en glijden de dagen voorbij met melk, luiers en even bij Pien op schoot. We kunnen ons nauwelijks meer voorstellen dat het ooit anders was, dat ze hier ooit niet hoorde, ons kleine meisje Lucy.

Misschien is ze er dan altijd al wel een beetje geweest. In Ernst,  in Pien en in mij. Lucy maakt van ons vier en zo maakt ze alles anders. Groot Geluk.  En niet alleen op zondagmiddag.

4 Reacties

 1. carlijn

  Wat mooi Saartje! Vertederend ook. Mag ik snel ’n keertje even komen meegenieten van jullie vier?

 2. Babette

  Lieve Sarie, wat een mooi en lief verhaal!! Geniet van jullie kleine meisjes…xB&G, Liene en Noor

 3. Beatrix

  Saar wat schilder je een geweldig mooi plaatje! Als ik mijn ogen dicht doe zie ik het voor me! Heel veel geluk voor jullie gezinnetje!

 4. diana

  Wat een prachtig verhaal. Gefeliciteerd met de komst van Lucy. een tweede meisje, leuk! Veel geluk met z’n 4 tjes. Diana

Laat een bericht achter