Blog

jan 10, 2013

Bloem

Er hangt een gebloemd porseleinen kop-en-schoteltje op z’n kop boven ons tafeltje.  Een lampenkapje in stijl, we schuilen voor de regen bij Bloem, een piepklein wit winkeltje in de schaduw van dat grote Plein in Den Haag. De taarten komen vers uit de oven en Pien krijgt, op haar eigen verzoek, de bosbessenpannenkoekjes gewoon zonder bosbessen. Met extra veel poedersuiker.

Buiten is het grijs en zo nat, maar hier binnen drogen we langzaam op en willen eigenlijk niet meer weg. Pien drinkt frambozenlimonade, Lucy sabbelt aan de plastic dieren die de Bloem-mevrouw voor haar tevoorschijn tovert uit de echte, ouderwetse koekjestrommel. En ik leun achterover en geniet zachtjes. Van deze verregende woensdagochtend, onverwachts verstopt tussen de gebloemde theekopjes, twee zusjes en hun moeder.  Alle drie op hun eigen manier dik tevreden.

www.bloemdenhaag.nl

2 Reacties

  1. Laura

    Het zijn de kleine dingen die het doen… Ik ruik de taarten en voel de warmte, schattig stukje!

  2. Mandy & Henny (BLOEM)

    Wat een lieve blog Saar. Bedankt! We vonden het zo leuk, dat we het op onze facebook (facebook.com/bloemdenhaag) hebben gedeeld. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad bij ons. We zien jullie graag terug tussen de gebloemde theekopjes.

Laat een bericht achter