Blog

jul 12, 2014

Tuin

De laatste oranje vlaggetjes wapperen onwetend-hoopvol in de wind als ik naar huis fiets. Het stormt in de straten, warme wind rukt aan de blaadjes en brengt vlagen harde regen mee. We vegen het water van de schommels en de glijbaan en springen over diepe modderplassen. In de achtertuin bedekken oude, dorre blaadjes lege kuilen, de spinnenwebben zijn niet weg te werken, terwijl het tuinhuisje van vermoeidheid steeds verder in elkaar zakt. Pien vraagt zich af of de herfst al begonnen is en ik weet het niet zeker. Het zou zo maar kunnen.

Maar het terras geurt naar wilde aardbeitjes en citroentijm van eigen kweek en de hortensia is rozer dan roze. Lucy begietert iedere dag de vlinderlavendel en Pien zorgt voor de rozemarijn. Tussen al het ouds en viezigs groeit en bloeit dus toch al wel wat zomers.

En nog maar heel even, dan ligt er achter ons huis gras om op te picknicken, een recht terras voor koffie-in-de-ochtendzon en staat  daar een fris wit tuinhuisje naast. Dan is er ruimte voor de bbq en hangen er kleine lampjes om tot ‘s avonds laat onder te zitten. Nog heel even. En dan begint de zomer in onze achtertuin.

tuin

 

 

1 Reactie

  1. Ellen

    ach wat een fijn verhaal weer!! Ik ben heeel benieuwd, snel kom ik kijken dikke kussen

    Date: Sat, 12 Jul 2014 10:58:51 +0000 To: ehensbergen@hotmail.com

Laat een bericht achter