Blog

jun 5, 2018

Wiegeliedje

In je hart wonen de wilde dieren. Aapjes klimmen door je dromen, kleurige vogeltjes landen op neushoorns, de luipaard ligt op zijn rots, alleen zijn staart beweegt, zachtjes, heen en weer. Er lopen zebra’s, overal zwart en wit, wit en zwart, overal, zacht en wit. Giraffen gluren door de bladeren, in de verte brult een leeuw. De gnoes houden de wacht, hun silhouetten strak en zwart tegen de horizon.

In je hart woont de liefde. Kinderen springen door je dromen, zwemmen in de rivier, zoeken sporen in het rode zand. Er zijn warme armen om in te verdwijnen, hagedissen om te vangen, wolken om eindeloos naar te kijken, kleuren waarvan je niet weet hoe ze zouden moeten heten. Er is licht van goud, er is liefde dichtbij, er is niemand niet in dit land zo ver weg. De maan komt op, geeft licht, de nacht zo helder en straks, als iedereen slaapt, zo stil.

Slaap zacht, klein meisje, op de rug van je vader, in de armen van je oma. Slaap zacht en zwaai naar de wilde dieren. Je dromen vertellen de verhalen van je hart.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een bericht achter