Blog

jan 6, 2015

Zingen

Pien zingt, achterop de fiets. Over herdertjes en dan iets onverstaanbaars, iedere keer dezelfde regel inclusief lange uithaal. Melodie goed, tekst enigszins twijfelachtig. Maar als ik begin mee te zingen over die nacht waarin die herdertjes dan lagen, houdt ze meteen haar mond. Liever niet mama, het maakt toch niet uit wat ik zing, als ik gewoon wil zingen? Ze heeft gelijk en de rest van de fietstocht luister ik stil naar opera-van-eigen-makelij van achter mijn rug.

Haar heldere stem galmt door de schemerige, koude straten op weg naar huis. En ik moet er zo van glimlachen. Zingen omdat je wilt zingen, dan maakt verder even niets wat uit. Zomaar een goed voornemen in deze eerste, winterse dagen van het nieuwe jaar.

zingen

1 Reactie

  1. joan breimerbavinck

    Lieve Saar, Een rustig avondje gehad? Pien en Lucy hebben heel gezellig gespeeld en we hebben heel wat boekjes gelezen. Leuk je nieuwe bericht “zingen”. Ik mail je even om te zeggen dat ik volgende week dinsdag gewoon tot half zes of langer kan blijven. Het gesprek met de nieuwe medewerkster is op maandag, dwz die donderdag (15 januari)ben ik ook gewoon om half vijf thuis. Slaap lekker of goedemorgen, liefs, Mamma.

    Date: Tue, 6 Jan 2015 12:53:09 +0000 To: joanbreimerbavinck@hotmail.com

Laat een bericht achter